NaslovnaUslugeSanitarni pregledi

Sanitarni pregledi

Obavezan zdravstveni pregled obavlja se kod određenih kateogija zaposlenih, drugih lica i kliconoša koji se vrši radi sprečavanja pojave zaraznih bolesti, pod uslovima, u rokovima i na način propisan važećom Zakonskom regulativom. (Sl. glasnik RS br. 125/2004).

Zdravstvenom pregledu podležu lica zaposlena na poslovima:

  • javnog snabdevanja vodom za piće
  • proizvodnje, prometa i usluživanja životnih namirnica
  • ishrane i nege u predškolskim ustanovama, ustanovama za kolektivni smeštaj dece i omladine i ustanovama socijalne zaštite za smeštaj određenih kategorija lica
  • zdravstvenih pregleda, lečenje i nega bolesnika i poslovima održavanja higijene u zdravstvenim ustanovama i drugim oblicima obavljanja zdravstvene delatnosti na odeljenjima sa povećanim rizikom od zaraze
  • pružanja higijenske nege i ulepšavanja lica i tela i poslovima pružanja nemedicinskih estetskih intervencija kojima se narušava integritet kože (berberske, frizerske, maserske, pedikirske, manikirske i kozmetičke usluge, kao i usluge depilacije, tetovaže, pirsinga i sl.)
  • proizvodnju lekova i kozmetičkih sredstava zaključno sa poslovima pakovanja tih proizvoda u originalnu ambalažu

Lica koja u toku školovanja obavljaju obaveznu praksu na navedenim poslovima dužna su da obave zdravstvene preglede pod uslovima, u rokovima i na način propisan za lica zaposlena na tim poslovima.

 Sanitarni pregledi:

Ponedeljak - Petak 08:00 - 10:00 h.

Izdavanje sanitarnih knjižica:

Ponedeljak - Petak 07:00 - 14:00 h.